12/27/12 11:46
(http://www.klassa.bg/)

През 2013 г. Столична община ще спре от движение старите автобуси

През новата 2013 г. Столичната община ще подмени всички стари автобуси от градския транспорт.

С приключването на проекта по Оперативна програма "Околна среда" в рамките на следващата година ще можем да спрем не само червените икаруси, но и стари мерцедеси и манове, които обаче са в тежко експлоатационно състояние, , каза в интервю за Агенция "Фокус" Любомир Христов, зам.-кмет на Сафия, отговарящ за транспорта.

С подкрепата на Министерството на околната среда, като управляващ орган, през тази есен започнахме подготовката за реализацията на такъв проект, който трябва да бъде реализиран в рамките на 2013 г., обясни Христов.

Той каза още, че в момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая, 10 влака за метрото, които ще позволят намаляване на интервалите между отделните влакчета в пиковите часове, както и за обслужване на новостроящите се участъци до Летище "София" и ж.к. "Младост".

Столичната община очаква да получи около 50 милиона евро по Оперативна програма "Околна среда" за купуване на около 120 нови автобуса, които трябва да отговарят на показателите за екологичност и достъпна среда.

Тези проекти трябва да бъдат приключени в рамките на следващите година и половина и всички тези превозни средства да бъдат доставени и пуснати в експлоатация, добави зам.-кметът Любомир Христов.


















Агенция "Фокус"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване