01/02/13 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Победа на ГЕРБ на изборите ще гарантира политическата стабилност

Категоричната победа на ГЕРБ на изборите ще гарантира запазването на политическата стабилност след вота през лятото и избягване на опасността от икономически срив. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю пред няколко телевизии, излъчено на 1 януари.
"В противен случай вие виждате другите партии с по 5, по 7, 15 процента, какво ще направят - коалиция пак", посочи министър-председателят. И даде пример с по-ранни коалиционни правителства - на Любен Беров и на тройната коалиция, когато, според него "е правен най-големият грабеж в България, защото е размита отговорността".
Според премиера запазването на финансовата стабилност и инвестициите в инфраструктурата са били най-голямото предизвикателство за страната през 2012 г. А икономиката ще дръпне напред през 2013 г., благодарение на инвестициите в инфраструктурата, развитието на малкия и средния бизнес и растежът на строителството и туризма.
Аз имам от дядо ми една мисъл - кой каквото пожелае, да му се случва двойно. Кой каквото ни мисли, да му се случи два пъти. Аз на българите им мисля само хубавото, искам да са ми живи и здрави и двойно да ми се случи и на мен, каза още Бойко Борисов.
По думите му в криза като днешната Тройната коалиция би разсипала държавата и би била пагубна за управлението.
“Финансовата стабилност и инвестиции в инфраструктурата са най-голямото предизвикателство за страната ни през 2012. Над 4 милиарда и половина са влезли пари в българската икономика, благодарение на нас, че отворихме Европейските програми. Кризата остава предизвикателство за Европа и през 2013-а и най-вече високата безработица”, обяви Борисов.
Помолен да коментира думите на канцлера Меркел, която каза, че се очертава 2013 да бъде тежка година, по-тежка от 2012, Борисов отговори:“Ами това идва да отговори на всички глупости, които говори Станишев и компания. Защото ако е имало рецепта за кризата, много преди нас в Германия или Франция е щяло да я намерят и да решат и безработицата да почне да пада, да има икономически растеж.”
През 2013-а приоритет за кабинета ще са инвестициите в инфраструктурата, развитието на малкия и средния бизнес и ръст на строителството и туризма, защото това ще дръпне икономиката напред, каза още премиерът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване