01/05/13 04:45
(http://www.klassa.bg/)

Бебетата трябва да се успокояват сами нощем

Родителите не трябва да се запътват светкавично към креватчето на бебето си, когато то заплаче, твърдят експерти. Децата трябва да бъдат оставени сами да се успокоят и да заспят, разказва Дейли Мейл.

Изследователите запитали повече от 1 200 родители за навиците на децата, свързани със съня. Те открили, че до 6-месечна възраст децата се разделят на две групи. Ако 2/3 от бебетата спят спокойно през нощта, останалите се събуждат поне веднъж.

По-голямата част от децата, които се будят нощем, са момчета, чиято майка все още ги кърми, има прекалено развито майчинско чувство и е по-склонна към депресивни състояния.

Според проучването, публикувано в Developmental Psychology, бебетата се раздвижват в съня си на всеки час и половина-два. Тогава те се събуждат за малко, но бързо заспиват обратно.

"Ако майките се затичват към креватчето, когато детето се разбуди за малко, бебето може да не се научи как да се самоуспокоява. Нещо, което е изключително важно, за да има здрав сън по-нататък", споделя професор Марша Уейнраб от университета Темпъл, Филаделфия, която е и автор на изследването.

Бебетата трябва да бъдат слагани да спят в едно и също време и не трябва да бъдат вземани на ръце, когато се разплачат през нощта, за да се приспят отново сами, потвърдило проучването.

Изследването е финансирано от Националния институт за детско здраве и човешко развитие, част от Националния здравен институт.



























Дейли Мейл


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване