05/26/10 09:39
(http://desnite.eu/)

Вземаме си делегираните права и се оправяме сами

Темата от миналата седмица се оказа с продължение. Помните основното: оказа се, че съдии от Висшия административен съд са замесени в далавери с имоти по морето. Което обяснява, защо българската съдийско-прокурорска сган прави това, което прави – действа като дясна ръка на мутрите.

Поне едно решение беше нормално – обявяването на Златна перла, до Варвара, за незаконен обект. Да, ама не. Оня ден пак ВАС (тия пичове с хотелчетата по морето) излиза с решение, неподлежащо на оспорване, а именно: Златна перла е незаконен строеж, но никой държавен орган няма задължението да го събори, ако собствениците не го сторят сами.

Винаги е било ясно, от самата зора на демокрацията, че българските юристи са проклятието на прехода. Ако не са крадливи – са напълно некомпетентни, а аргументацията им е винаги сюрреалистическа. За какъв дявол, помислете, има държава, ако тя няма задължението да спазва закона? По-добре да бъде разпусната и направена нова на нейно място.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване