01/06/13 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Прошко Прошков: Референдумът е тренировка за манипулацията на изборите

Референдумът е тренировка на ГЕРБ, БСП и ДПС за потенциалните манипулации на предстоящите избори.
Това каза в неделя членът на „Движение България на гражданите“ Прошко Прошков.
Този референдум използва гражданите като параван, а решението отдавна е взето, заяви още той.
Целта на референдума е да не бъде търсена наказателна отговорност за тези изхарчени напразно досега 3 млрд. лв. за АЕЦ "Белене" , обясни Прошков. Той определи случващото се като "безсмислено политическо упражнение". По думите на Прошко Прошков не е даден ясен отговор на въпросите колко ще струва изграждането на АЕЦ "Белене" и докога ще се изплати. Прошков спомена също, че в АЕЦ "Козлодуй" текат процедурите по реализирането на 7-ми блок на централата, което потвърждава, че решението от референдума ще е без значение.
Ние призоваваме за бойкотиране на този референдум, за да можем в бъдеще да имаме истински референдуми, продължи Прошков. И да върнем жеста на тези, които сега се подиграват с нас, с висока изборна активност, допълни той. "Борисов сякаш е стигнал до съвършенство да бяга от политическа отговорност, същото се отнася до Станишев. Не искаме референдумът да бъде опорочен завинаги в нашата страна", каза още Прошков.
Трябва да се знае, че всеки, който гласува в този референдум, гласува за ядрената мафия, заяви проф. Велислав Минеков, член на НС на Движение България на гражданите. "В момента има 530 проекта за ядрени мощности, 460 се случват в слабо развити държави, нещо като България. Това, което обединява тези държави, е високото ниво на корупция", заяви той. По неговите думи строежът на нови ядрени мощности носи много по-голяма опасност от корупция, отколкото който и да е друг проект в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване