01/10/13 14:54
(http://www.klassa.bg/)

Допълнителните пари за образование отиват за учителски заплати

Всички допълнителни средства, които бъдат отпуснати за образование тази година, ще бъдат дадени за заплати на учителите. Това заяви пред Нова тв в четвъртък министърът на образованието Сергей Игнатов. Още от този месец началните заплати за младши, старши и главен учител и за директор ще се увеличат с 11-12%.

Всички възнаграждения в системата на образованието ще бъдат повишение, но с колко, зависи от това доколко успешно е конкретното училище, уточни министърът. Игнатов смята, че учителите ще получат по около 30 лева допълнително към заплатите си. "Не е достатъчно, но е добро начало", коментира той.

Според Игнатов спорът за финансирането на научни проекти от фонд "Научни изследвания" се е превърнал в шумен скандал "заради особената среда в България". Вчера чук как едни учени нарекоха други псевдоучени и това са хора, които работят в един и същ университет", възмути се Сергей Игнатов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване