01/11/13 12:16
(http://www.klassa.bg/)

EК излиза с писмен доклад за Румъния и устен за България до края на януари

Докладът на Европейската комисия за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка ще бъде оповестен във втората половина на януари, като при представянето на доклада в Съвета на ЕС комисията ще запознае устно европейските министри и с отчитания напредък в наблюдаваните области в България, съобщи БТА. Агенцията цитира говорителят на ЕК Марк Грей. Той отбеляза за пореден път, че ЕК няма да коментира личността на главния прокурор на България, както и че няма какво ново да добави извън вече изразените позиции.
 
Той допълни, че ЕК настоява за фундаментални реформи в съдебната система, и смята, че прокуратурата има ключова роля в тях.  
"В интерес на всички е ключовите институции в правосъдието да разполагат с обществено доверие. Ако има противоречия, и ако това доверие е поставено под въпрос, то тези институции трябва да удвоят усилията си, за да го получат със своите действия. Сега сме там, където сме. Важното е да гледаме напред, към пътя, по който ще поеме главният прокурор. Ще наблюдаваме този процес изключително отблизо и ще докладваме "по нормалния начин", допълни Грей. Следващят доклад за България ще бъде в края на настоящата година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване