01/11/13 09:43
(http://www.klassa.bg/)

Ултра скъпите обувки „Прада” се правят в Босна

За всички ни е известно, че по-голямата част от луксозните и скъпи дрехи, обувки и аксесоари, се произвеждат в страни като Китай, Виатнам и Индонезия.

Никой обаче не подозираше, че една от най-скъпите и известни марки в света – "Прада” използва босненски работници за изработката на обувките си.

Това се случва от от години в малка фабрика в босненския град Липница, близо до Тузла, откъдето директно отиват на италианския пазар, предаде Танюг, цитиран от БТА.

Обувките, чиято цена в магазина достига до две хиляди евро, се произвеждат от работниците в Босна и Херцеговина срещу заплата малко над 200 евро.

Миралем Байрактаревич, съсобственик и директор на фабрика Босит индъстри, твърди, че има "изключително добро сътрудничество" с италианските партньори и пояснява, че обувките се произвеждат от екип от 102 работници с различни  специалности.

Работниците са главно със статут на социално слаби - самотни майки, инвалиди и други.

Месечно те произвеждат 7000 чифта обувки "Прада” и средно получават по 450 конвертируеми  марки.

Байрактаревич подчертава, че изискванията, които поставя марката, са изключително високи, но досега фабриката не е получавала никакви сериозни забележки за качеството на  продукцията, която доставя на взискателния италиански пазар.

Суровините идват от Италия, а фабриката сама крои, шие и монтира обувките.

В Липница в момента се произвеждат специални модели обувки и сандали с кристали, доставяни също от италианската фабрика.

 















Танюг


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване