01/13/13 13:53
(http://www.klassa.bg/)

България ще получава 2 млрд куб. м газ годишно, ако "Набуко" се осъществи

Предвидено, пир осъществяване на проекта за газопровод "Набуко - запад" за България да остават 2 млрд. куб. м природен газ годишно, каза Михаил Андонов, изпълнителен директор на България енергиен холдинг пред БНР в неделя. От общото транзитирано количество - 16 млрд. куб. м. за Турция ще остават 6 млрд. куб. м., а останалите 8 млрд. кубика ще се транзитират за Европа, допълни Андонов.
На 18 януари ще бъде подписано споразумение между "Набуко – интернешънъл" и потенциалните инвеститори, които са акционерите в "Шах Дениз – 2". Идеята на това споразумение е, съвместно с финансиране на разходите за развитие на проекта "Набуко – Запад" до вземането на окончателното решение на "Шах Дениз – 2" за избор на трасе за износ на газ към Европа. Това трябва да стане до 30 юни и предоставяне на инвеститорите възможността да придобият до 50 процента участие в "Набуко – интернешънъл", посочи още  Андонов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване