01/13/13 13:19
(http://www.klassa.bg/)

Пловдивският митрополит Николай прикани изборът за патриарх да бъде направен след широка обществена дискусия

Близо половин час продължи обръщението на Пловдивския митрополит Николай към епархийските избиратели във връзка с избирането на делегати на Пловдивска епархия за участие в Патриаршеския избирателен църковен събор.
Митрополит Николай прикани изборът за патриарх да бъде направен след широка обществена дискусия, за да се избегне риска от субективни решения. Добре би било добре това да е дискусия, освободена от негативизъм, каза пловдивският владика. Дискусията трябва да бъде за това не кой, а какъв патриарх искат българите. Българският патриарх е България, каза митрополит Николай. Защото в личността на патриарха православната българска нация показва своята морална същност. Чрез неговия избор ние казваме на останалия християнски свят какво е нашето личностно, нравствено самоопределение. Как ние искаме да изглеждаме и как искаме да бъдем представлявани, каза митрополит Николай и добави, че според него всеки православен християнин трябва да е съпричастен към предстоящия избор със сърце, душа и молитва.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване