01/13/13 14:24
(http://www.klassa.bg/)

Преразглеждат доживотната присъда на Хосни Мубарак

Касационният съд на Египет удовлетвори молбата на привърженици на бившия президент Хосни Мубарак да бъде преразгледана доживотната му присъда. Вносителите посрещнаха решението за нов процес с възторжени викове (на снимката), предаде АФП. Ще бъде преразгледана и присъдата на бившия министър на вътрешните работи Хабиб Адли, който също бе осъден доживот.
В процеса срещу Мубарак бяха оправдани шестима висши представители на египетската полиция, както и двамата му синове Алаа и Гамал. Те обаче останаха в затвора, защото са подсъдими по други дела за корупция и злоупотреба с власт без произнесена още присъда.
Мубарак и Адли получиха доживотни присъди за участие в разгонването със сила на протестите на опозицията в началото на 2011 г. Тогава при сблъсъците между демонстранти и полиция бяха убити повече от 300 души.
По време на процеса срещу него и после в затвора бившият египетски президент на няколко пъти бе прехвърлян в болница заради влошено здраве.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване