01/15/13 17:10
(http://www.hsnovini.com/)

Колежките на Бареков трупали информация по интернет и от хората по улицата

Двете репортерки днес се явиха в хасковския окръжен съд

Окръжен съд Хасково отложи за пореден път делото, с което журналистът Николай Бареков оспорва наложеното му от Районен съд- Хасково наказание за клевета срещу кмета Георги Иванов.

Днес журналистът отново отсъстваше заради неотложни ангажименти. На заседанието обаче бяха разпитани като свидетелки двете репортерки на ТВ 7 Диана Радева и Инна Пелева, участвали в набирането на информация за живото предаването, на което бе водещ  Николай Бареков. Двете дадоха показания за начина, по който са събрали информацията, използвана в сценария на предаването. И двете журналистки заявиха, че тя е била получена главно от интернет и регионални печатни издания, както и от срещи с хора в Хасково. Част от информацията представена в предаването стана ясно, че не е била проверявана, а просто е била представяна в ефир като гражданско мнение.

Припомняме, че районните магистрати определиха Бареков да заплати 1 лев на градоначалника на Хасково заради обиди и клевети по негов адрес, които журналиста е изрекъл в директно телевизионно предаване по време на предизборната кампания преди около 2 години. Съдът наложи на Бареков и административна глоба в размер на 2 500 лв. След решението на магистратите журналиста оспори наложеното му от Районен съд- Хасково наказание.

След днешното изслушване на двете репортерки, представителят на Николай Бареков, адвокат Менков поиска да се отложи делото за друга дата, тъй като телевизионния водещ искал сам да дава обяснения. Поискани бяха и показанията на продуцента на въпросното предаване, Виргиния Върбаноива. Адвокат Менков изиска и разпит на участниците в живото излъчване Иван Петров, Гюнер Сербест, ген. Янев и Димитър Димитров.

3- членният съдебен състав с председател Милена Петева се съобрази само с част от исканията и отложи делото за 11 февруари, когато ще трябва да се яви продуцента Върбанова, също трябва да бъде представен сценария на предаването ако все още се пази в архива на ТВ 7.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване