01/20/13 15:38
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Покушението може да затъмни други събития

Ако има сценарии за покушението над Ахмед Доган, то той е бил на тези, които са искали да затъмнят реалното събитие, а именно оттеглянето му от поста на лидер на една големите партии у нас. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев по повод вчерашното нападение над лидера на ДПС.
На въпрос дали има пробив в системата за сигурност, Станишев коментира, че службите трябва да отговарят на много въпроси. По-важното, според него, е изводите, които ще си направят държавниците и политиците.
Позицията на левицата спрямо нападението над Ахмед Доган е единна, заяви Сергей Станишев и отново подчерта, че не може да става въпрос за сценарий.
„Ако има сценарий, то той е на тези, които искаха да затъмнят реалното събитие - неговото оттегляне като лидер на една от големите партии в България, изборът на Местан и политическите послания, които са налице в този доклад. Много ясно се казва, че има заплаха за демокрацията в България. Вчерашното покушение, действията на този младеж, са вследствие на една среда, която се насажда от немалко политици. Това е тяхна отговорност. За Доган беше важно, че това, което имаше намерение да направи - да се оттегли, го направи", каза още лидерът на социалистите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване