01/21/13 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Ето кой преби нападателя на Ахмед Доган

Нападението на Ахмед Доган по време на 23-та конференция на ДПС изненада всички - и НСО, и седящите на трибуната ръководни кадри от ДПС, и самият Доган.

Пръв обаче реагира не друг, а седящия в най-далечния от Доган ъгъл секретар на партията - Мустафа Карадайъ, съобщава БТВ. Карадайъ е на 42 г. и работи в централата на ДПС от 1996 г. Първо като редови служител, после като младежки лидер. Всъщност, той е учредител и първи председател на младежкото ДПС, чийто гост е бил и нападателят Октай Енимехмедов. В ДПС в момента Карадайъ е считан за герой и спасител на почетния председател Доган.

Освен Карадайъ, който не се включва в саморазправата с нападателя обаче, в последвалото меле има много познати и непознати лица.

Кои са те?

Прави впечатление присъствието на доста от най-високопоставените кадри на ДПС. Те обаче не участват в побоя с ясното съзнание, че ги снимат десетки камери, а се опитват да разтърват участниците. Това са Лютви Местан, Христо Бисеров, Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай. Аталай пък е човекът, който успява да запази основното веществено доказателство - пистолетът, като го държи между краката си през цялото време.

В боя обаче участват куп неизвестни делегати от провинцията, някои от които си пробиват път през залата, за да стигнат до Енимехмедов. Там е кметът на Антоново - Танер Али, както и общинският съветник от Пловдив Джамисет Джафер. В боя участват и охранителите на Доган, които се включват в обезвреждането му малко късно - далеч след като партийния елит сам го е повалил на земята.

И докато повечето хора са върху нападателя и участват в мелето, много малка част от присъстващите на сцената се заемат със самия Доган. Първи към него се връщат пресаташето Велислава Кръстева, последвана от Лютви Местан, Джевдет Чакъров и един човек от НСО. Цялата случка от тръгването на Енимехмедов от мястото му до повалянето му отнема около 25 секунди. След него на сцената остават само шал и ръкавица.

Два дни след покушението и след първоначалният категоричен отказ на прокуратурата да разследва биячите с аргумента, че това са "нужните щети в подобна ситуация", зам.-главният прокурор Борислав Сарафов каза, че държавното обвинение ще им търси наказателна отговорност.


www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване