01/21/13 20:54
(http://www.klassa.bg/)

"Колхида" предлага четива за всички възрасти и вкусове

Ти си мама


Автор: Павлина Топалова, Рада Пенева

Раздел: Джобни стихчета

Авторката на "Джобни стихчета", Д-р Павлина Топалова, посвещава живота си на здравето на децата. Вече 40 години работи като детски лекар, обгражда с много любов и професионализъм всяко лекувано от нея дете. Омъжена, с две дъщери. Стиховете са посветени на трите й внучки и на хилядите дечица, които е прегледала през годините като специалист-педиатър. Подходящи са за най-малките, запомнят се лесно и са много образни! Преливат от любов и разбиране към детето!

Д-р Павлина Топалова е родена на 20.12.1944 г. Живее в гр. Сливен, където през 1962 г. завършва средното си образование в гимназия “Добри Чинтулов”. Дипломира се като лекар в Медицинска академия-София през 1970 г., където по-късно специализира педиатрия.

Изгубеното мече
Аз обичам мойта мама -
топла , рошава мецана !
Тя е силна и могъща ,
цяла пита с мед поглъща !
А когато ревне мама -
чуй ! Тресе се и Балкана .
Малко мече си нарежда
и страхливо се оглежда .
Май увлякло се в играта
и изгубило в гората!

- Мама , знам , ще ме открие ,
тука някъде се крие .





Възрожденско село
Пред вас е първият хартиен модел от една нова поредица. Благодарение на сръчността ви ще "оживеят" сгради и комплекси от различни епохи и архитектурни стилове, характерни за богатата история на българия. Това ще бъдат модели, носещи най-типичните черти на съответната епоха.
Моделът, който е в ръцете ви пресъздава българско възрожденско село от втората половина на 19 век и включва къщи, характерни за различни области от страната.



Асеновата крепост


Десерти без печене

Автор: Невяна Кънчева
Раздел: Хоби и свободно време
Страници: 87
Корица: Мека
Тирамису – това без съмнение е най-популярният италиански десерт. Названието му се състои от три думи – tira mi su (издигни ме !). Не го приемайте буквално – просто една лъжичка от това въздушно съвършенство, сътворено със сирене маскарпоне, бишкоти савоярди и вино марсала прави щастлив всеки любител на сладкишите.
Семифредо – добрата стара и проверена във времето рецепта на италианските домакини – да е сладолед, не е сладолед… В превод думата означава „полу замръзнал” и така се поднася на трапезата този десерт.

За да го приготвите вкъщи, трябва да разполагате със силно маслена сметана, яйца и захар. Останалото е игра на фантазията – плодове, ядки, шоколад… Прощавай, моя диета!

Домашни бонбони, които се топят в устата и нямат нищо общо с „купешките”. Ако си мислите, че ще загубите много време за да ги приготвите, грешите. Двадесет минути! И много въображение – мед, краве масло, смлени бисквити и ядки, настърган шоколад, кокосови стърготини, бадемово брашно, изсушени плодове…

Лекуване без лекарства I част
Автор: Поля Димитрова
Раздел: Алтернативна медицина
Скъпи приятели, пред вас е поредното издание на първата книга от толкова популярната ни вече поредицата „Лекуване без лекарства“.
Научете за алтернативните на лекарствата методи за лечение и бъдете здрави и енергични.
Случвало ли ви се е след напрегнат работен ден да се отпуснете в гореща вана за релаксация? Мазали ли сте с оцет ухапаното от пчела място? Знаете ли, че ароматът на маточина „укротява” сърцебиенето, а етеричното масло от розмарин гони менструалните болки? Киснали ли сте при простуда краката си в гореща вода с разтворена в нея морска сол?
Ако отговорите с „да”, значи сте използвали някои от проверените през годините природни методи за лече ние, за които разказва тази книга.
Книгата предлага доказали възможностите си рецепти за лекуване чрез гладуване, суровоядство и водолечение, със зеленчукови сокове, мед и пчелни продукти, плодове, мумийо и канела, дървесна пепел, пясък и трици, сяра, оцет и сол...

ПРЕДСТОЯЩИ

Мъже в кухнята


Автор: Невяна Кънчева
Раздел: Кулинарна литература

За тази книга може да се каже, че е нещо като „три в едно“, защото:

Тя би могла да бъде полезна за жените, които искат да поглезят мъжете си с кулинарни изкушения, които те обичат и никога не отказват.
Тя би могла да бъде помагало за мъжете, които биха искали все пак да опитат да приготвят нещичко – бързо, лесно и привлекателно.
Тя би могла да бъде консултант за мъжете-експерти в кухнята, които по-лесно ще намерят рецептата, която си струва. Разбира се, те просто ще хвърлят поглед върху нея и после ще експериментират, променят, творят... Пожелавам им успех!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване