01/21/13 06:08
(http://www.klassa.bg/)

Представят проект за усъвършенстване на архивното дело у нас

На днешния 21 януари от 11.00 ч. в изложбената зала на Държавна агенция "Архиви", ще се състои встъпителна пресконференция по повод проекта "Разработване, внедряване и оценка на въздействието на усъвършенствана политика в Държавна агенция "Архиви", съобщиха от ДА "Архиви".

Проектът е по Оперативна програма "Административен капацитет", приоритетна ос I "Добро управление", подприоритет 1.3. "Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики", бюджетна линия BG051PO002/11/1.3-06, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, и регистрационен договор № 11-13-5/18.09.2012г.

Проектът има за цел да усъвършенства прилагането на държавната политика в областта на архивното дело чрез създаване на условия за прилагане на модерни механизми и инструменти за комплектуване на архивни фондове и тяхното опазване и използване. Общата и специфичните цели на проекта са в съответствие с програмата за реформи в администрацията и напълно отговаря на определените от Съвета за административната реформа цели за периода 2009 – 2013 г.: повишаване ефективността на държавните институции; оптимизиране на държавната администрация на централно и териториално ниво; качествено административно обслужване и електронно правителство.

Очакваните резултати са да се подобри работата не само на ДА "Архиви", но и на всички структури в държавната администрация, като елемент от процеса на архивирането и използването на документи. Това от своя страна ще подобри качеството на обслужване на гражданите и бизнеса и ще допринесе за устойчив растеж и заетост. Ще се подобри и възможността за ползването на архивите като неизчерпаем извор за историческото минало и идентичност на българската държава.



















ДА "Архиви"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване