01/21/13 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Сеул се поддържа в готовност срещу комунизма

Южнокорейски войници заеха позиции за стрелба от бронирани военни машини в центъра на южнокорейската столица в понеделник рано сутринта.
Специалните части за защита на столицата провеждат тренировка. В сценария е включено "нахлуване на комунистически агенти" от КНДР в Сеул. Учението е част от упражненията на армията да подобри подготвеността срещу всякакви опити за проникване в Сеул на севернокорейски командоси.
Всъщност Сеул отбелязва годишнина от нападение на Севера. На 21 януари 1968 г. 31 севернокорейски командоси проникват в Сеул и опитват да премахнат президента Пак Чон Хи. Севернокорейците са били спрени на 300 метра от президентската канцелария.
Двадесет и осем са убити, един е заловен, а за други двама се смята, че са успели да се прехвърлят обратно от другата страна на границата.
Според други източници намесата на САЩ е довела по това време до изостряне на отношенията между двете части на полуострова и до акцията на Северна Корея.
При акцията през 1968 година загубите на южнокорейците са били между 26 и 66 убити.
Освен това са загинали и четирима американски военни.








БГНЕС







Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване