01/22/13 15:58
(http://www.hsnovini.com/)

3 медала за кадетите на “Ангел воевода”

И днес възпитаниците на хасковския клуб тренираха усилено

3 медала спечелиха кадетите на хасковския клуб по борба „Ангел воевода” от две състезания, които се проведоха през изминалата седмица.

Отличията си състезателите в свободния стил от хасковския клуб спечелиха на Републиканския личен шампионат за кадети, който се проведе през миналата седмица в София. В столицата 4- ма борци защитаваха честта на хасковската школа. Георги Димитров в категория до 74 кг. победи в 3 срещи, но на полуфинала малшанс не му позволи да се бори за златото. В битката за бронза той победи с туш състезател от Сливен и се окичи с медал. Останалите трима представители Орхан Ахмедали, Аднан Мурад и Гюнер Гюнай също играха добре, но не успяха да се преборят за отличия.  За състезателите в свободния стил предстои ново изпитание в събота и неделя в София на Републиканско лично за юноши старша възраст. Очакванията за медали там са свързани с Енгин Рашид и Георги Ванчев, споделиха от треньорското ръководство.

С два медала от Републиканския личен шампионат във Враца, се завърнаха и кадетите в класическия стил. Там хасковлии излязоха с 9 представители. Димитър Върсанов в тежка категория спечели двубоя в битката за бронза. Венцислав Ангелов победи борци от Монтана и Самоков, но на финала отстъпи от варненеца Нестър Нестъров и така завоюва среброто. Нежбедин Ахмед също се представи достойно и завърши пети.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване