01/23/13 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Московски отряза БДЖ за увеличение цените на билетите

Цените на билетите за БДЖ няма да се повишават, съобщи пред журналисти транспортният министър Ивайло Московски. Направените анализи показват, че нищо не налага подобно увеличение, обясни той .
„Основните причини за искането на повишението на цените беше увеличаването на стойността в дизела на биосъставката, както и увеличаването на инфраструктурните такси. По договор с държавата, те има право да искат това увеличение след отчетен вече период със завишени стойности, който да позволи да се анализира на база техните разходи”, посочи министърът на транспорта и допълни, че за момента това не е отчетено.
Московски съобщи, че 177 пътнически вагона ще бъдат ремонтирани през тази година.
Следващата седмица ще бъде подписан договор между ръководството на БДЖ и спечелилият процедурата завод, посочи Московски. Ремонтът на вагоните е на стойност 22 млн. лв. Процесът на ремонт и реновиране ще тече през тази година. „По най-бързия начин всичко, което е обновено, ще влиза в експлоатация така, че това е още една добра новина за БДЖ”, каза Московски.

Каре: „Порт Инвест” е новият концесионер на пристанищен терминал Лом

Правителството определи след провеждане на открита процедура „Порт Инвест” ЕООД за концесионер на пристанищен терминал Лом, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложенията на дружеството надвишават някои от минималните изисквания по количествените критерии, определени в решението на Министерския съвет за откриване на процедурата по концесиониране и в документацията за участие в нея.
С офертата си „Порт Инвест” предвижда да извърши за 35-годишния срок на концесията инвестиции в размер на 22 439 000 лв., като 6 377 000 лв. ще бъдат вложени през първите четири години. Фиксираната част на годишното концесионно възнаграждение е 187 100 лв.
В производствената програма на участника е залегнал средногодишен товарооборот на терминала от 480 000 т и обслужване на 1800 пътници годишно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване