01/23/13 16:20
(http://www.hsnovini.com/)

Обявиха регламента за “Южна пролет” 2013

Обявиха регламента за “Южна пролет” 2013

Община Хасково обяви регламента за провеждането на 41- то издание на Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет” – 2013.

За пореден път хасковлии и гости на града ще станат свидетели на утвърдения национален конкурс. Според регламента за участие се приемат първи книги и киносценарии на автори до 40- годишна възраст, в жанровете поезия, проза, литературна критика и литературна история, филмов сценарий. И тази година организаторите са предвидили подобаващи награди за отличените автори.

“Община Хасково предвижда 4 официални награди. Това са званието “Лауреат”, бронзова статуетка “Пегас” и 4 финансови награди, по 1000 лв. във всеки жанр. Ще бъде връчена и награда на името на първия български книгоиздател  “Александър Паскалев” в размер на 1000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството”, заяви за Хасково Новини главен експерт “Култура” към Община Хасково Венета Въжарска.

Конкурсът ще се проведе на 24, 25 и 26- ти април. Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури, с председател проф. д.ф.н. Боян Биолчев. Книгите и киносценариите за конкурса, които са издадени от 01.01. 2012 г. до 30.03. 2013- та включително,  трябва да бъдат представени в Община Хасково в 4 екземпляра, придружени с автобиографична справка за автора, електронен адрес и мобилен телефон, както и снимка, най- късно до 30- ти март 2013- та година.

Хасково Новини

Снимка на статуетката “Пегас”

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване