01/23/13 05:49
(http://www.klassa.bg/)

Саркози се стягал да върти бизнес в Лондон

Бившият френски президент Никола Саркози се готвел да създаде инвестиционен фонд с капитал около 800 млн. паунда в британската столица и да се спаси от т. нар. данък богатство в родината си, пише в. "Дейли мейл". Разкритието било направено при обиска на дома му през миналото лято от полицията.

В момента, констатира изданието, Саркози печели не лошо - тарифата му за лекции възлиза на 150 000 паунда за час. И бил забелязан да обикаля центрове на световните финанси като Катар и Лондон. 57-годишният политик е разследван по обвинение, че е получавал незаконно дарения от най-богатата жена във Франция Лилиан Бетанкур, с които е финансирал кампанията по избирането си през 2007 г.
Ако се изнесе от родината си в Лондон, той и съпругата му Карла Бруни-Саркози вероятно ще се заселят в лъскавия квартал Саут Кенсингтън, допуска "Мейл". Саркози чрез свои приближени опровергава твърденията за лондонските си намерения, които първо се появиха в разследващия портал Медиапарт













"Дейли мейл"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване