01/24/13 08:06
(http://www.hsnovini.com/)

Баскетболистките с поредна победа

Снимка: архив

Баскетболният „Хасково 2012” постигна поредна победа в първенството при жените. Вчера отборът воден от Елена Станкова успя в драматичен мач да победи като гост отбора на “Рилски спортист”.

С успеха си хасковлийки записаха 100 % успеваемост в двубоите с тима от Самоков.

Първата четвърт в двубоя започна по- добре за домакините, които поведоха с 6 точки и закриха частта при 18:12 в своя полза. През втората десетка отборът воден от старши треньора Елена Станкова бе по концентриран от домакините и намали разликата до 2 точки в полза на рилецо. След почивката тимът от Хасково се активизира повече и взе третата част със 17: 11 точки, с което поведе в резултата с 46:42. Истинска драма се разви в самия край на двубоя. В последната част при резултат 62:62, 16 секунди преди последния съдийски сигнал домакините получиха право да изпълнят наказателни удари. Състезателката на “Рилски спортист” Катерина Рудева вкара един от изстрелите си и изведе отбора си с точка преднина, след което последва тайм- аут за гостите. Кош на латвийката Анита Тейлане броени секунди преди края на срещата донесе победата за „Хасково 2012” със 64:63 и не позволи да се случи изненадата на 18- 1 кръг в първенството.

Биляна Турчинович записа дабъл дабъл от 17 точки и 10 борби за Хасково. Анита Тейлане се отчете с 16 точки, а 14 точки и 6 асистенции добави Амра Мехмедич. За Рилски спортист най-резултатна с 16 точки бе Ан Фаръл, 11 добави Еми Ушагелова, а с 10 точки се отчете Кристина Пейчинова.

В следващия кръг “Хасково 2012″ приема “Дунав 8806″ у дома.

Младен Желязков

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване