01/25/13 09:17
(http://www.klassa.bg/)

Скандал със снимка на Уго Чавес в "Ел Паис"

В четвъртък испанският в. "Ел Паис" публикува снимка, на която уж е запечатан президентът на Венецуела Уго Чавес, в момент, в който лекарски екип го интубира. Днес вестникът обяснява как е бил подведен.

Изданието излезе с материал под заглавие "Снимката, която "Ел Паис" никога не трябваше да публикува". От него става ясно, че кадърът е от видеоклип на неизвестен 48-годишен пациент, който бил пуснат в YouТube през ...2008 година. След като открили измамата, редакцията спряла печата на броя, но все пак част от тиража излязъл със снимката-менте и вече бил по будките за продажба. От "Ел Паис" обясняват, че кадърът им бил предложен от агенцията Gtres Online. На всичкото отгоре испанският вестник заплатил прескъпо за скандалния фотос - 30 000 евро.
Междувременно завърналият се в Каракас от Хавана външен министър на Венецуела Елиас Яуа каза за медиите, че Чавес се възстановява след поредната операция, но все още е изправен пред трудна битка.


















"Ел Паис"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване