01/27/13 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Благодаря на Станишев, показа се като разумен

„Благодаря още веднъж на Станишев, че освен, че не подписа за "Белене", прояви характер, не се поддаде на кръговете, които искаха да строят, но с организирането на този референдум - завинаги зачеркна темата "Белене", каза Борисов, след като гласува. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува на референдума.
Той пристигна в 78-мо училище "Христо Смирненски" в Банкя, за да гласува около 18,30 ч., малко преди края на изборния ден. Борисов гласува в трета секция, а заедно с него беше и вицепремиерът и Симеон Дянков.
Много съм щастлив от победата на Джокович, за Балканите и всички, които гласуваха за спортист на Балканите - това беше уникална негова победа, каза най-напред Борисов.
Премиерът заяви, че не е изненадан от слабата избирателна активност на референдума. За референдума и слабата избирателна активност той коментира лаконично: „Нещо предизвестено".
На въпрос на журналисти за коментарите на БСП за саботаж на референдума, Борисов заяви: На кривата ракета космоса й пречи. Пътищата са прекрасно почистени. Най-слабата избирателна активност е в най-добре почистените градове. Очакваше са да вали сняг, не да пече слънце, но денят беше слънчев, прекрасен. Това беше безсмислено упражнение по тази тема, каза Борисов.
Според Борисов, парите, които са били похарчени за организирането на референдума, е можело да отидат за нещо по-смислено.
Много по-логичен беше референдум за или против тютюнопушенето., каза още Борисов.
В ромските махали няма никакви резултати, освен заблудените, че ще им сменят електромерите и ще им опрощават сметките. Най-ниска е избирателната активност в големите градове, особено в тези от южна България, където хората виждат важните неща, които сме направили. Енергийната ефективност се надявам, че оттук нататък ще се използва разумно. Не случайно в Конституцията е казано, че дали да се строи ядрената централа или не, се произнася изпълнителната власт, каза Борисов.
Не искам Станишев да си подава оставката, нека да си стои. Помогна много човекът, помогна, разумен е. С неподписването от 2006 до 2007 г. Станишев е свършил огромната работа. Аз само я довърших. С този референдум Станишев помогна много и за пореден път се показа като отговорен човек, каза Борисов.
Той направи този коментар в отговор на реплика на Симеон Дянков, който каза, че освен парите за референдума за похарчени и допълнително пари за отопление на училищата, около 25 милиона лева, които е можело да се похарчат за нещо по-разумно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване