01/29/13 19:52
(http://www.klassa.bg/)

Дянков връчи български паспорт на италиански инвеститор

Вицепремиерът Симеон Дянков връчи днес в Сливен български паспорт на италианския инвеститор Едоардо Миролио, който от 10 януари получи българско гражданство.

Дянков заяви, че се надява повече инвеститори като Миролио да влагат парите си в България, защото освен производство, осигуряват и работни места в тежката икономическа ситуация. Той посочи, че в последните години чужди инвеститори проявявят интерес предимно към два сектора - софтуеърно производство- тип логистика и производство на автомобилни части.

Дянков съобщи още, че до края на годината се очаква две световноизвестни фирми да започнат цялостно производство на автомобили в България. Той обаче отказа да назове конкретни имена. По думите на Дянков напоследък се наблюдава нова вълна от американски инвеститори, които желаят да вложат парите си в България, както и да получат българско гражданство. Той допълни, че това са фирми във финансовата индустрия, които ще дадат възможност за развитие и на вторични сектори.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване