01/29/13 04:31
(http://www.klassa.bg/)

Украйна между дефолт и социален взрив

Днес в Киев очакват пристигането на мисията на Международния валутен фонд. В резултат на преговорите, които ще продължат до 12 февруари, ще бъде взето предварително решение да отпускането на Украйна на нов стабилизационен кредит. Без него страната няма да може да премине през започнатия период на пикови плащания по външния дълг, пише руският вестник “Независимая газета”. Но, за получаването на кредита правителството ще трябва да приеме крайно непопулярни мерки, най-вече за повишаване на цените на природния газ и парното за населението. Става дума за труден избор между заплахата от дефолт и опасността от социален взрив.
Предишната програма за кредитиране на Украйна от фонда, приета през 2010 г., приключи преди месец. Но екипът на Янукович, както и оранжевата власт, успях да получи само няколко транша – около четвърт от договорената сума на кредита. Още през 2011 г. МВФ замрази кредитирането, изразявайки недоволство от правителството на Николай Азаров, както по-рано и от кабинета на Юлия Тимошенко, за неизпълнение на поетите ангажименти.


















“Независимая газета”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване