01/29/13 12:34
(http://www.klassa.bg/)

Учителските заплати са замразени от 2008 г., припомнят синдикатите

Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" е обиден от визираните в общественото пространство суми от политици и министъра на образованието в оставка проф. Игнатов, относно размера на учителски или директорски заплати от 2000 лева. В позиция, изпратена до медиите, от синдиката заявяват, че това е поредната спекулация, която накърнява достойнството на учителя и създава негативно отношение към учителския труд в българското общество.
Учителските заплати категорично не са увеличавани от 2008 година след голямата учителска стачка до сега. В писмото на Синдикат „Образование" се изтъква още, че именно заради ниските възнаграждения на българския учител му се налага да работи на поне още няколко места. Задължително втората работа е работата по проекти, което е положителна тенденция в българското училище, но освен това преподавателят е зает в още една или две други професии. И дори с тях сумата от 2000 лева е за поне няколко месеца, подчертават от там.
Нека не забравяме че голямата част от българските учители вземат чисти трудови възнаграждения от по 550 - 600 лева, което им утвърждава вечното първо място в Европа по бедност, се посочва още в позицията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване