01/31/13 15:28
(http://www.klassa.bg/)

„Хизбула“ заклейми рейда на Израел над Сирия, Москва е притеснена

Ливанската военнизирана организация „Хизбула“ определи като „варварска агресия“ въздушния удар на Израел на сирийска територия и изрази пълна солидарност в президента Башар Асад, предаде АП. „Хизбула“ и сирийските власти съобщиха, че рейдът е бил срещу изследователски център край Дамаск. Според непотвърдени информация на някои западни медии израелската авиация е целила колона с оръжия, вероятно противоракетни, които са се транспортирали от Сирия в Ливан за „Хизбула“.
В същото време Русия изрази дълбока загриженост от случилото се. „Ако информацията се потвърди, имаме работа с непровокиран удар по цели на територията на суверенна държава, което грубо нарушава устава на ООН и е недопустимо“, за казва в съобщение на руското външно министерство.
В.“Ню Йорк таймс“ цитира свои източници, които твърдят, че преди да бомбардира обектите в Сирия, Израел е уведомил САЩ за намерението си.
Съобщенията, че в нощта на 30 януари ВВС на Израел са нанесли един или няколко въздушни удара в района на границата между Сирия и Ливан, не бяха коментирани от израелска страна. В Ерусалим се опасяват, че при продължаващата в Сирия гражданска война, властите в Дамаск могат да загубят контрола над химическото оръжие, с което разполага Башар Асад и то може да попадне в ръцето на „Хизбула“, Иран или ислямски групировки, свързани с „Ал Кайда“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване