02/02/13 20:29
(http://www.klassa.bg/)

Френският Спайдърмен покорява ново предизвикателство

Петдесетгодишният френски катерач Ален Робер, известен с прозвището Човека паяк, защото е покорил едни от най-големите небостъргачи в света, без да взима предпазни мерки, планира да  повтори подвига си в Хавана, предаде Асошиейтед прес.

Робер ще атакува 27-етажния бивш хотел "Хилтън", отчужден  през 1959 г. при Кубинската революция и прекръстен на "Свободна Хавана". Там за известно време беше кабинетът на бившия кубински лидер Фидел Кастро.

Сградата е висока 126 метра. Робер твърди, че за него хотелът е предизвикателство, защото на места структурата е леко амортизирана, пише БТА.

Робер е преживял на 20 години падане от 15 метра. Бил е  в кома 6 дни и е имал множество счупвания. Оттогава твърди, че страда от пристъпи на световъртеж. Френските социални служби са го обявили за инвалид.

Именно заради това Човекът паяк изненада всички с успехите си. Преди две години той покори за 6 часа най-високата сграда в света - 828-метровата кула Бурдж Халифа в Дубай. При тази операция той все пак използва оборудване за безопасност.

Робер казва, че винаги е уплашен, но това не му пречи да прави онова, което харесва.




















Асошиейтед прес

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване