02/04/13 14:36
(http://www.klassa.bg/)

Симеон Дянков: Въпросът за референдума е глупав

Според Симеон Дянков трябва да има референдум относно екологията и безработицата. Това заяви вицепремиерът и финансов министър в Ловеч.

По думите му въпросът на изминалия референдум е бил глупав и глупаво зададен. Затова 80 процента от хората са решили да не излизат да гласуват, включително и той. Според него референдумът е показал, че Станишев не е истински лидер, нито може да стане лидер на държавата, нито на самото БСП. "Станишев постоянно го базикаха хората около Първанов - Овчаров, Петков - покажи, че си мъж, защото на Бойко всички му признават, че е добър лидер и мъж, а ти си тук някакво лапе в сравнение с него. И за да покаже мъжество, което не му е присъщо, реши да прави референдум, за да си вдигне акциите в БСП", заяви Дянков. Според него обаче се е получил обратен ефект.

По думите му темата, зададена на референдума, не е на дневен ред. Според него има други по-важни за решаване. Една основна тема е екологията, тъй като трябва да решим какво да правим с хубавата природа в страната. "Затова си заслужава референдум, защото има различно мислене. Едното е - ако сега строим много, се печели веднага, другото е - ако по-бавно се строи, много по-екологически устойчиво, правят се повече резервати, с времето много по-богати туристи ще идват в България", посочи Дянков.

Другата тема за референдум според финансовия министър е безработицата - как да се справим с нея. По думите му тя е проблем номер едно и в Европа, където има 28 милиона безработни, като само за миналата година са се увеличили с два милиона.

"Това е сериозна тема, над която заслужава всички заедно да се замислим", допълни Дянков.



www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване