02/05/13 16:48
(http://www.klassa.bg/)

SOFIA LIVE CLUB

Неподражаемите фънк генератори от Southwick, които са част от най-новия български лейбъл Music Clinic Records, ще представят live през първия ден на февруари.
Купонът ще бъде 100%-ов, тъй като доста от парчетата са вече познати на аудиторията, а новият им албум, който излезе в края на миналата година е повече от запомнящ се.
Седморката ще залее сцената на Sofia Live Club с първата част от бъдещата поредица SOFIA GOT SOUL - една инициатива, която SOUTHWICK се надяват да превърнат в традиция на родната сцена.
Премиерният line-up включва изпълнения на живо от бандата и младите надежди Funky Miracle, както и DJ сетове от може би най-наложилото се фънк лице на българската сцена DJ MARTEN + не по-малко иновативният и продуктивен ALGORIDDIM.

ВХОД: 10 лева

02.02 - BTR live - 22.00
На 2-ри февруари, група Б.Т.Р. ще гостува за първи път за 2013-та на най-добрата лайв сцена. След новогодишните празници момчетата крачат смело напред и продължават с клубните изяви на родна земя.
Най-новият им хит „ЗАЩО“ не спира да звучи по българските радиостанции, а с авторските концерти, които представят из цялата страна поддържат интереса на родната рок аудитория.
В SOFIA LIVE CLUB ще представят изцяло авторски концерт. По традиция ще зарадват публиката с акустична част и много от емблематичните си хитове: „Цвете от Луната“, „Елмаз и стъкло“, „Море от любов“, „Спасение“ и други.
ВХОД: 10 лева

03.02 - LATINA - 21.00
07.02 – BULGARA live - 22.00
Булгара е групата, която използва дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс, за да подчертае хармоничната красота на българския фолклор и преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти, доближавайки се до понятието уърлд фюжън, съществува от 2002 година.
Несъмнено споделянето на една сцена със световни имена в шоубизнеса е чест за музикантите от Булгара, но най-пълно удовлетворение им носят клубните концерти, където се усеща дъха на публиката и обмяната на емоции е най-осезаема.  
В края на 2012-та излезе и вторият албум на групата, а на 7-ми февруари Кирил Генчев (кавал), Кирил Добрев (барабани), Петьо Костадинов (гайда), Чавдар Асенов (бас), Стоян Павлов (перкусии), Димитър Христов (тамбура), Христина Белева (гъдулка) и Ева Перчемлиева (вокал), ще представят най-доброто от своята палитра.
ВХОД: 10 лева

08.02 –Блус рецитал с ВАСКО КРЪПКАТА, ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД и приятели – 22.00
Васко Кръпката ще забие на най-добрата лайв сцена и ще зарадва своите фенове със специално подготвена акустична и електрическа блус версия. Създателят на митичната група Подуене Блус Бенд, с която извървява пътя от уличните барикади в България до  музикалните фестивали  в САЩ и Европа, отново ще посвети концерт на качествената музика. Хитовете му като „Кучето от крайния квартал“, „Комунизмът си отива“, „Ден след ден“, „Да живее рокендрола“ се превърнаха в емблематични у нас в последните две десетилетия и заеха почитно място в един от последните албуми на Васил „Васко - The Best Path“.
В петък вечер музикантите ще изпълнят нови, нечувани досега мелодии. Пригответе за много рок, защото, както самият музикант казва в едно от интервютата си: „Рокът ще остане завинаги най-яркият зов за бунт, свобода, любов - и вчера, и днес, и утре“.
Специални гости за вечерта ще са Развигор Попов, Мишо Шишков и много други приятели на бандата, които ще спомогнат за видео заснемане на концерта, в което може да вземете участие и вие. Станете част от емоцията!
ВХОД: 10 лева

09.02 - BEN WESTBEECH supported by SOUND SOLUTIONS & live on vocals DESSY - 22.00
Продуцентът и диджей от Великобритания ще представи най-доброто от своето творчетсво, както и новия си албум  There’s More To Life Than This. Български съпорт ще бъдат момчетата от SOUND SOLUTIONS, а нежните вокали ще чуем от Деси Андонова.
През март миналата година Бен Уестбийч представи Falling: неговият дебютен рилийз за лейбъла Strictly Rhythm и първият сингъл от дългоочаквания му втори албум.
Самият Бен споделя „В този албум има парчета, които докато слушам просто си казвам – това съм аз, това е музиката, която искам да слушам точно сега. Голяма част от албума е за любовта, защото се влюбих, когато го започвах. Никога не съм си представял, че ще пиша такава музика, но срещнах човек, з акойто наистина ме е грижа и получих тласък в много положителна насока. Накара ме дапорастна и да погледна живота по различен начин.“
Истински соул, джаз и хаус ритми ще се вихрят на най-добрата лайв сцена. Повлиян от големи имена като Кърт Кобейн, Трейси Чапман, Ерик Сатие, Хенрик Гореки и други, музиката му понякога напомня за тях.
Изненадите ще са доста, защото листата на българския съпорт ще ви вдигне във въздуха за секунди, а емоцията...за нея няма какво да говорим!

ВХОД: на предварителна продажба в eventim.bg 15 лева, на място 20 лева

10.02 - LATINA - 22.00
11.02 – „ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ“ с Гери Турийска – 19.00
„Пощенска кутия за приказки” е проект на Гери Турийска, който вече повече от две години събира и представя истории, подчинени на месечна тема.  За всяко четене се селектират десет истории, които се представят пред публика от популярни лица-актьори, музиканти и журналисти. Сред темите на четенията са били „Вашето обаждане е важно за нас”, „Аз си знаех, че така ще стане”, „Всичко ще бъде наред”, „Любовни писма”, „Повече няма да правя така” и други.
Темите са отворени за проза, поезия, музика и всичко онова, което провокира творчество. Писмата могат да се изпращат на kutiazaprikazki@abv.bg, анонимно или с подпис, в зависимост от желанието на автора.
В нашия клуб проектът ще провокира авторите си с темата "Отворено писмо". Крайният срок за изпращане на историите е 9-ти февруари!
Сред потвърдилите популярни личности, които ще се включат в четенето са Вики Терзийска, Денис Ризов, Драгомир Симеонов, Васил Русев-Чайката, Биляна Петринска и Богдана Трифонова.

ВХОД: свободен

12.02 – Благотворителен концерт „ Кометите на Камен“ – 20.00
Графа, Algoriddim live band, Vili Brazz Band, Михаела Филева и Били Хлапето, Jahmmi Youth, Good Music Society, R.T.F
 DJ support - DJ Marten

14.02 – BEBE live - 22.00
Голямата испанска звезда Bebe пристига за първия си концерт в България!
В навечерието на двата празника - Трифон Зарезан и Св. Валентин, латино поп певицата ще представи пред българските си фенове напълно различния си, последен трети албум Un pokito de rocanrol (A little bit of rock ´n´roll). За разлика от първите й два албума в този, закономерно преобладава рок-енд-ролът, примесен с агресията на пънка, както и типичният за Bebe стремеж към изследване на неизвестното.
Bebe е испанска певица и композитор, активист и бунтар от Валенсия, Испания. В музиката се прочува с хита си Malo от дебютния й албум Pafuera telarañas (Out With The Cobwebs), който се бори срещу насилието върху жени.
Следват стотици участия на големи сцени, възходи и падения в личния живот на горещата испанка. През годините се нарежда сред първите позиции на най-добрите испански музиканти, а през 2012 се завръща с гръм и трясък.
В клуба певицата ще представи своя нов албум, както и най-доброто от годините!
ВХОД: на предварителна продажба в eventim.bg 30 лева/ на място няма билети
15.02 – KOTTARASHKY  & THE RAIN DOGS live – 22.00

Kottarashky е псевдоним на Никола Груев, архитект по образование и музикант по призвание. След няколко години опити в дигиталната музика и семплирането, през ноември 2009 се появява дебютният му албум Opa Hey, издаден от Asphalt Tango records (Берлин). През март 2010 Никола Груев сформира Kottarashky Live Band с идеята да изпълнява на живо музиката от албума. В групата освен Kottarashky участват още Христо Хаджиганчев - китара, синтезатор, Александър Добрев - кларинет, Йордан Гешаков – бас и Атанас Попов - барабани.
В момента Kottarashky се трансформират в Kottarashky & The Rain Dogs и през миналата година представиха най-новия си проект Demoni. В края на 2012-та осъществиха най-дългото си турне на Запад – 15 дни концерти. След хиляди кандидати, момчетата биват избрани и участваха в  WOMEX (Солун) - най-голямото световно експо за етно музика.
Оригиналността и твочрческите амбиции не останаха незабелязани и групата заминава на участия в цели 5 фестивала през 2013 година.
Какво по-добро от това да пожелаем успех и спретнем незабравим лайв с музиката на родните музиканти! Ура!
ВХОД: 10 лева
16.02 – STEVIE WONDER Tribute – 22.00

Концертът ще включва най-големите хитове на легендата - балади като Overjoyed, Lately, Knock me off my feet и други. В проекта ще вземат участие 9 млади професионални музиканти: Александър Славчев - вокал и китара, Елена Кокорска - вокали, Радослав Славчев - бас и вокали, Богомил Енчев - барабани, Николай Данев – барабани и перкусии, Краси Тодоров – клавишни, Марин Бозев – саксофон, Тодор Бакарджиев – тромпет и Кирил Зафиров – тромбон.
Вечерта ще ни върне назад във времето благодарение на легендарната музика на великия музикант!
ВХОД: 10 лева
17.02 - LATINA - 21.00

21.02 – ORLIN PAVLOV & BOBO live – 22.00
Работата по песента „Секунда“ събира Орлин Павлов, Бобо и DJ Bor4e, но увлечението от работата им заедно не свършва с излизането на сингъла, а се развива в създаването на клубен LIVE проект, който тепърва предстои да радва българската публика.
Истината е, че Орлин и Бобо не работят заедно за пръв път. Може би не много хора знаят, че освен голямата подкрепа, която е оказвал в студийната работа на Орлин, именно Бобо е и автор на текста на песента „За нея“ (от оригиналния саундтрак на филма „Чужденецът“).
Проектът ще предложи на публиката си много чар, танци, познати парчета в нови клубни версии, не малко хип-хоп и приятни изненади от световната клубна сцена.
Орлин, Бобо и DJ Bor4e ще представят новия си проект със специалното участие на DJ Marten и Ангел Дюлгеров.
Изненадите ще са много, затаяваме дъх и очакваме 21-ви с нетърпение!

ВХОД: 10 лева


22.02 – FREESTYLE feat MEY – 22.00
Година след дебюта си FreeStyle са готови с материал за втори албум. Голяма част от него ще може да чуете за първи път на сцената ни. Макар да запазват стартовата си точка в стила, този път авторите на No Time to Play, изпълват парчетата с разнообразие. В новата реколта ще има забежки към различни стилове, но отвсякъде ще звучи FreeStyle. Момчетата се надяват да могат да приключат с работата по албума до пролетта, но за най- нетърпеливите клубът предоставя възможността да ги чуете на живо.
Специалните гости ще са много, а женското присъствие ще е подсилено от Маги Алексиева!
ВХОД: 10 лева

23.02 - ReelFeel presents The HERBALISER Live Band - 22.00
The Herbaliser Live Band ще пристигне в пълен състав, за да представи чисто новия си седми студен албум There Were Seven.  
Името на Herbaliser е синомин за качествен хип-хоп и фънк вече близо две десетилетия. В основата на формацията седят Ollie Teeba и Jack Weery, двама души с неспирна енергия и талант. Днес, Herbaliser могат да се похвалят с впечатляваща музикална визитка – седем студийни и два лайв албума, сингли, ремикси, участия в безброй компилации, колаборации с вокалисти и МС-та като Roots Manuva, Bahamadia, Blade, Jessica Darling, What What, Jean Grae и други.
The Herbaliser вече са се изявявали като диджеи в България, но за пръв път тази година, по покана на ReelFeel, ще представят своя лайв проект, включващ  хорн секция, клавири, Jack Wherry – бас китара и Ollie Tebba –грамофони – едно гарантирано фънк и хип-хоп шоу, което ще ни покаже защо Herbaliser са все още актуални и търсени в цял свят.
ВХОД: на предварителна продажба в eventim.bg 25 лева, на място 35 лева

24.02 - LATINA - 21.00
27.02 – Специален концерт на JP3 и струнен квартет – 21.00
Най-доброто джаз трио у нас ще представи специален концерт с участието на струнен квартет!
Джаз пианистът Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов-Еко (контрабас) и Димитър Семов (барабани) стоят зад кодовото име JP3 от 2004 година насам. Съдбата среща музикантите на фестивала Аполония и така се заражда идеята за съвместния проект.
През годините триото гостува на десетки фестивали и концертни зали у нас и в Европа. Свирили са още с имена като Сара Брайтман, Дзукеро, Омар Фарук, Васко Василев, Белослава, Мария Илиева, Камелия Тодорова и много други.
ВХОД: 10 лева

28.02 - TRANSFORMATION – етно, фолклор и електроника на една сцена - 22.00
Проектът Transformation е създаден през януари 2000 година. Началото поставят Цветан Чобанов, Ясмин Исинов и Снежка Борисова, които са и постояни членове на групата. Основната музикална концепция на формацията е съчетаването на автентичен български фолклор с модерно електронно звучене и експерименти на базата на етно, дръм енд бейс, биг биийт и други  електронни стилове.
Снежка Борисова е най-популярната шопска певица изпълняваща автентични фолклорни песни, които майсторски са вплетени в модерния пулсиращ саунд на групата. Била е солист на ансамбъл „Филип Кутев”, солист в оркестъра на Горан Брегович, записи за саундтрака на Underground, Arizona Dream и Queen Margot.
Останалите музиканти са участвали в множество групи, като КГБ,  Mint Trips, Root Souljah, Rebelites, Sound Soultion и други.
Днес музикантите решават да съберат отново проекта и да покажат чрез музиката си как са се трансформирали творческите им търсения, да представят новите си песни, както и изненадващи солисти. На сцената ще видим: Снежана Борисова - фолклорен вокал, Ясмин Исинов- музика, синтезатори, Цветан Чобанов - музика, синтезатори, кавал, кларинет, Емил Николов - гайда, арменски дудук и Александър Георгиев – китара. Специални гости ще бъдат Bisrat Mojo ( Rebelites ) – вокал и Панайот Ангелов   ( Исихия ) – перкусии.

ВХОД: 10 лева











                          

SOFIA LIVE CLUB


Публикувана на 02/05/13 16:48 http://www.klassa.bg/News/Read/article/223451_SOFIA+LIVE+CLUB
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване