02/05/13 07:01
(http://www.klassa.bg/)

"Велосипедни решения" за София

Архитекти, урбанисти, проектанти на пътна инфраструктура и други експерти в областта на пътното движение ще обсъждат "велосипедни решения" за София в рамките на двудневно работно ателие "Мисли велосипедно"

Архитекти, урбанисти, проектанти на пътна инфраструктура и други експерти в областта на пътното движение ще обсъждат "велосипедни решения" за София в рамките на двудневно работно ателие "Мисли велосипедно" на 5 и 6 февруари. Това съобщиха съорганизаторите Taofes, консултантска компания по околна среда. По инициативата работи и Сдружение "Велоеволюция", Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Холандското велосипедно общество.

Финансирането е от холандското посолство в България. Работното ателие ще започне в 9,30 на 5 февруари в заседателната зала на Дирекция "Архитектура и градоустройство" на Столична община. "Мисли велосипедно" е първият от поредицата семинари в София и други градове на страната, част от българско-холандската инициатива Bike `em all (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България.

Предвижда се събитието да бъде открито от заместник-кмета на София Любомир Христов и заместник-посланика на Кралство Нидерландия Рини Бус, допълва БТА.

Ще участват главният архитект на столицата Петър Диков и експерти от неговия екип. Поканени са представители на Комисията по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението в Столичния общински съвет и на общински предприятия, ангажирани с велосипедната инфраструктура.

Участниците в ателието ще обсъдят примерни проекти за включване на велосипедното движение в софийски улици и теми като пътна безопасност, примери за дизайн и редизайн на улици, кръстовища, проектиране на подлези и рампи, велосипедни паркинги, настилка за велосипедните алеи.

Специалисти, ангажирани с градско планиране ще имат възможност да поставят на дискусия специфични казуси, с които се сблъскват при проектирането на велосипедна инфраструктура в столицата. Големи компании ще представят опита си в насърчаване на служителите им да използват велосипед като алтернатива на личния автомобил.

















"Архитектура и градоустройство" на Столична община
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване