02/05/13 14:02
(http://www.klassa.bg/)

Европейците очакват доклада за бомбения атентат в България

Среща на висши правителствени чиновници и представители на службите в България може да има огромни последици за отношенията на Европа с ливанската групировка „Хизбулла”. Все повече се увеличават очакванията за това, че българските власти ще потвърдят, че има връзка между „Хизбулла” и самоубийствения атентат през юли 2012 година, при който загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус, а десетки други бяха ранени, пише „Ню Йорк таймс”.
Експерти казват, че заключението, че „Хизбулла” е била замесена в атентата ще принуди ЕС да обмисли дали да не признае групировката за терористична организация, за което настояват САЩ и Израел.
До момента Европа смяташе, че каквито и да са действията на „Хизбулла” в Близкия изток, групировката не представлява заплаха за Стария континент. Хиляди членове и поддръжници на „Хизбулла” действат практически неограничени в Европа и събират средства, които изпращат в Ливан.

















„Ню Йорк таймс”.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване