02/05/13 16:10
(http://www.hsnovini.com/)

Изложба за наводнението в Бисер откриват утре в МС

Това се нарича – да те пречупи съдбата. Автор-Петя Петрова

Фотоизложбата „Бисер – спомен за бедствието и човешката солидарност“ с двадесет най-запомнящи се кадри от бедствието, сполетяло Хасковска област на  6 февруари 2012 година се открива утре в Министерски съвет. Със свои снимки участват както професионални фоторепортери от регионални и национални медии, така и граждани, документирали събитията. Ретроспекцията е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна, но и  израз на благодарност към всички доброволци, институции и организации за  съпричастността и помощта, която оказаха и продължават да оказват за възстановяването на засегнатите от наводнението селища в Хасковска област.

След гостуването си в София, изложбата ще бъде представена и в Хасково.

Снимките на Петя Петрова от с. Бисер не са включени в изложбата, заради ниската им резолюция, но писмото й  трогнало организаторите:

„ Здравейте, казвам се Петя Петрова и съм от с. Бисер. Прочетох за фотоизложбата, която се организира и реших да изпратя няколко от моите снимки. Повечето са заснети в дните след наводнението (сърце не ми даде да снимам ужасяващите гледки, на които станах свидетел и които продължаваха да бъдат пред очите ми впоследствие).

Бих искала да уточня, че моето семейство не пострада от наводнението материално, водата достигна на 2 м от задният ни двор.“

Ето и част от снимките на Петя:

Нужда от евакуация. Автор-Петя Петрова. Съседната къща – наполовина залята. Болната ни съседка се беше спасила сама като се е изкачила на 2 етаж.

 

Винаги готови! Автор-Петя Петрова. Служителите от всички служби бдяха непрестанно

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване