02/05/13 13:26
(http://www.klassa.bg/)

Руският олигарх Лебедев купи телевизия в Лондон

Руският олигарх Александър Лебедев и неговият син Евгений, които са собственици на британските вестници „Ивнинг стандард“ и „Индипендънт“,, са спечелили конкурс за нова телевизия в британската столица, съобщава Би Би Си. Каналът London Live ще може да бъде гледан в целия град от около 4 милиона домове. Той ще бъде безплатен.
За правото на излъчване на нов ТВ канал заедно с Лебедев се състезаваха още бившият кандидат-кмет на Лондон Стивън Норис и бившият шеф на ТВ Channel 4 Люк Джонсън.
В Русия Лебедев е съсобственик на в.“Новая газета“ и на Националната резервна банка.
Миналият месец олигархът бе заявил пред в.“Комерсант“, че възнамерява да излезе от банковия бизнес и да се съсредоточи върху издателски проекти. Преди това той бе казал, че иска да продаде всичките си активи в Русия, защото го притискат руските спецслужби.
По данни на „Форбс“ бившият офицер от КГБ има състояние от над 3 милиарда долара.
В родината си Лебедев е обвиняем по наказателно дело за нападение срещу бизнесмена Сергей Полонский. През септември 2011 г. двамата се спречкват в студиото на НТВ по време на запис. Лебедев удря седящия до него Полонский и той пада на земята.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване