02/06/13 14:57
(http://www.hsnovini.com/)

Съдът решава законосъобразно ли е разширяването на синята зона до месец

Иван Иванов- председател на Общински съвет- Хасково

Днес в Хасковския административен съд започна делото, с което Областния управител оспорва решение на Общински съвет, за разширение на синята зона с нови улици и паркоместа.

Въпросното решение е взето на общинската сесия от 26.10. 2012- та година и визира разширяването на синята зона на улиците “Атон” и “Патриарх Евтимий”.

По време на днешното заседание на хасковския административен съд и двете страни представиха свои доводи и доказателства. Юрисконсултът на областната управа бе донесъл писмо от началника на КАТ Атанас Джунов до Областния управител , със становище, че общината не е искала съгласуване на новите места за синята зона с Пътна полиция.

От своя страна председателят на общинския съвет адвокат Иван Иванов представи редица доказателства. Сред тях бяха разпечатка, от която се вижда, че проекторешението за разширяване на синята зона е публикувано в 14-дневен срок преди приемането му, както е по законовите изисквания. Бе представена и заповед на градоначалника от месец ноември 2011 година, с която се одобрява назначаването на Общинската комисия по транспорт, където е видно, че в нея има представител на Пътна полиция. Стана ясно, че по време на заседанието на комисията, когато новите места за паркиране са били одобрени, представител на ОД на МВР не е присъствал, за което Иван Иванов представи протокол.

Магистратите приеха като доказателство и уведомително писмо от месец януари до кмета, в което началникът на сектор “Пътна полиция” иска от градоначалника да бъде организирано движението в различни части на града по повод референдума. Това според адвокат Иванов показва, че  кметът е този, който определя организацията на движение в общината. След изслушването съдът прецени, че ще вземе решение в срок до месец.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване