02/07/13 14:02
(http://www.hsnovini.com/)

8 са местата за доброволния резерв в областта

До момента 120 са кандидатите за 8 места в доброволния резерв

И тази година бе обявена кампания за набиране на кадри за служба в доброволен резерв. В хасковска област свободните места за тази година са 8.

През 2012- та година в хасковски регион е нямало свободни места. За сегашната кампания са обявени 8 в поделение 34 920 – известно като радарите. Местата са за 1 офицер и 7 сержанти и войници. През 2012- та в цялата страна отпуснатите бройки са били близо 400, а за тази календарна година около 1200.

Няма ограничение, което да не позволява гражданин да кандидатства от една област в друга. Ако лицето бъде прието на служба, всички разходи по пътувания, настаняване и разходи по престой до областта, където е сключило договор са за сметка на военното министерство.

“Най- често задавания към мен въпрос, когато гражданин идва да подаде документи за кандидатстване е дали тези, които не са изкарали редовна военна служба могат да участват в кампанията”, заяви началникът на ОВО- Хасково подполковник Славчо Колев.

Ако в рамките на 1 календарна година резервиста не бъде повикан по служба той все пак получава възнаграждение в рамките на заплата или заплата и половина. Доста са и привилегиите след сключване на договор.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване