02/09/13 06:59
(http://www.klassa.bg/)

От "Greenpeace" оценяват модните къщи

Природозащитната организация "Greenpeace" класира 15-те  големи модни къщи за ефекта им върху околната среда, като отличи ангажираността на италианската марка "Valentino" за нейното опазване, съобщи AFP.

"Valentino" получи "зелени точки" в три категории продукти - кожи, опаковки и тъкани, благодарение на ангажираността на марката към "закупуване на суровини с нулево обезлесяване и  политика за нулеви отпадъци в текстилното производство".

След "Valentino" се нареждат "Armani", "Dior", "Vuitton",  "Gucci", които също са взели мерки за "нулево обезлесяване" в  производството на кожи и опаковки. Тези четири марки обаче  получиха критики от организацията, че още не са се ангажирали в "мода без токсични субстанции".

Същия упрек получиха и "Ermenegildo Zegna" и "Versace", които не пазят достатъчно горите и се задоволяват с това "да  могат да проследят покупките на кожи".

На дъното на класацията са седем големи марки. "Roberto Cavalli" получи три "червени точки", защото от марката не са дали ясни отговори в изпратения им въпросник и не са направили нищо  насърчаващо.

"Alberta Ferretti", "Chanel", "Dolce & Gabbana", "Hermes", "Prada" и "Trussardi" получиха по три "черни точки", защото въобще не са си дали труда да отговорят на въпросника. Това отношение  показва, според "Greenpeace", че те не желаят "да започнат  диалог" и да отговорят на желанието на потребителите".






















"Greenpeace"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване