02/13/13 14:03
(http://www.klassa.bg/)

Юлиана Иванова поема ДКЕВР

 Юлиана Иванова е новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), съобщи премиерът Бойко Борисов в сряда преди заседанието на правителството.

Юлиана Иванова беше представена пред членовете на кабинета от зам.-министър Евгения Харитонова. "Иванова има инженерно образование, дългогодишен опит в чужди компании, една от които е RWE, една от водещите енергийни компании не само в Европа, а в света. Иванова има определяща роля във въвеждането на RWE в България", обясни Харитонова на колегите си.

Аз изцяло не съм доволен от цялата комисия, призна премиерът Борисов и заръча на новия председател на ДКЕВР да прецени всички членове на ДКЕВР. "Трябва да направиш необходимото да подмениш с хора, които няма да ходят по семинари, няма да четат лекции, защото това е абсолютен конфликт на интереси, както разбирам от последните дни", обърна се той към нея.

Борисов поиска да се направи проверка на дейността на ДКЕВР за 10 година назад. "Незабавно да се изиска проверка от Сметната палата, АДФИ. Събота и неделя ще работите. Другата сряда искам да дойдеш и да ни запознаеш с това какви мерки са предприети по темите – от отнемане на лиценз за тези, които са карали през просото, ако има такива до това как оттук нататък хората да бъдат максимално убедени, че това, което плащат, е реалната електроенергия от централите. Това са ти задачите.

Ако в сметките са слагали и джипове или командировки, всичко това по надлежния ред да им бъде отнето", каза й още той и й даде съвет да се срещне с парламентарните групи на всички партии и с представителите на протестиращите, за да чуе исканията на всички и да ги провери.

Премиерът дава на новия председател на ДКЕВР кредит на доверие – 20 дни. "Всички са виновни, включително и аз за това, че този шеф на ДКЕВР трябваше още след първата година да го омета, трябваше още с Трайков да си отиде заедно", коментира още Борисов.

Юлиана Иванова е инженер по топло-ядрена енергетика от Техническия университет в София. След дипломирането си е назначена за технически асистент в Лабораторията за нови технологии за изгаряне на нискокалорични въглища към университета. Работила е като офис мениджър в "Мини Марица-изток" ЕАД и като директор на ACE Ltd (Представителство на Fichtner GbmH в България). През последните девет години е била съветник и представител на България в RWE Power и RWE AG. Владее немски и английски езици. Член е на Българо-германския форум.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване