02/14/13 05:54
(http://www.klassa.bg/)

Дейвид Камерън обеща Великобритания да бъде „гостоприемна” за индийските студенти

Няма ограничения на броя на индийските граждани, които могат да дойдат във Великобритания, за да живеят и работят, заяви Дейвид Камерън. Британският премиер ще посети следващата седмица Индия, за да заяви на бъдещите студенти, че Великобритания ще бъде „изключително гостоприемна” за тях, ако дойдат на Острова да учат и работят. В момент, в който обещава на гласоподавателите да ограничи имиграцията от страни, като Румъния и България, Камерън ще използва това си пътуване, за да убеди повече индийци да дойдат в Обединеното кралство, пише британският вестник "Дейли телеграф".
Лидери в образователната и предприемаческата сфера казват, че твърдата реторика по отношение на имиграцията нарушава конкурентоспособността на Великобритания в международен план. Тези опасения тайно са споделяни от някои министри.
Официалните данни, оповестени по-рано тази година, посочиха, че броят на индийците, които учат в британските университети, тази година е отчел спад с една четвърт до 30 000 души.
В интервю за индийската телевизия „Сънрайз” преди пътуването си Камерън заяви, че иска да убеди индийците да не отлагат идването си във Великобритания.














"Дейли телеграф"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване