02/14/13 22:57
(http://e-vestnik.bg/)

Правото на протест

Николай Хаджигенов. Снимка: личен архив

Покрай ежедневните „чудеса“ на правителството не стигаме до правото изобщо. Принципно у нас правото винаги е било дефицит, ама в последните години изчезна хептен и се замени с декрети на агент дУда?

Що е дефицит ли?

Ми, щото у нас, всички и открай време, когато възникне проблем за решаване, първо търсят други начини и едва ако не стане или е твърде скъпо се сещат, че има право, закони и прочие тъпотии.

Както и да е.

Това една дълга и най-вече друга тема.

Четохме в медиите, че варненските полисмени са въвели нов прочит на закона и във борбата си с инакомислещите, а именно викат на ред в районното всякакви хора, дори и такива, на които кракът им не е стъпвал по протести, но вероятно са оперативно интересни или са могли да направят обосновано предположение, че биха могли да вземат участие в протести или може би са гледащи с лошо око властта, като им съставят предупредителни протоколи по ЗМВР да не протестират или да не протестират бурно?

Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Чл. 43. (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.

Конституция на Република България

Ей, тъй на, от дребнава заядливост, бихме искали да отбележим, че действията на варненските милиционери са незаконосъобразни, а предупредителните им протоколи нямат правна стойност!

То, не че през последните почти четири години е имало такива, въобще в униформените действия или бездействия, ма все пак?

Докато не са ни спрели съвсем тока, бихме искали да зададем и един въпрос:

Кой има интерес от намушкването с нож на водача на варненските протести Иван Петров, припомняме, че преди да го наръгат с нож в гърба, същият е бил уговарян от началника на местната милиция да намали темпото на протеста, каквото и да означава това.

От само себе си се налага един единствен отговор, а именно:

Единствено властта има интерес от това и никой друг?

Знам, че клатите невярващо глави, затова ще ви дадем един пример:

След като взривиха колата на Сашо Диков, за което любимецът на всички българи Цвинокио направи разграничение, че видите ли атентата не бил срещу журналиста Диков, а срещу колата му, която явно самостоятелен субект в правния мир и кво стана?

Ми, кво да стане? Сашо Диков намали темпото, спря да преследва таралежа в парламента с неудобни въпроси за апартаменти и прочие за да се стигне до там, че сам Той му отиде на гости в студиото.

И за да не се чудите прекалено, питайте ни, кога и дали ще иде при Милен Цветков или при Слави Трифонов?

На върба, нали?

Е, освен ако преди това не им взривят и на тях колите, примерно?

Не дай, Боже!

Последно и ви оставяме.

Подкрепяме изцяло протестите и протестиращите!

На всички не само на тези, на които са съставили протоколи да не протестират много силно, предлагаме настоятелно да пишат жалби до всички възможни инстанции у нас и в ЕС!

Това е своеобразна форма на протест, а и органите са длъжни да ви отговорят.

Моля, не пишете до ЦеЦерон!

Няма (с)мисъл!

Освен това, от това което имаме като информация, можем да направим обосновано ...

Публикувана на 02/14/13 22:57 http://e-vestnik.bg/16864/pravoto-na-protest/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване