02/14/13 06:10
(http://www.klassa.bg/)

САЩ вече няма да воюва, обеща Барак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама в първото след преизбирането си обръщение за положението на страната потвърди изтеглянето на войските на САЩ от Афганистан до края на 2014 година. Той обеща, че занапред няма да изпраща американски войници да воюват срещу тероризма извън граница. В своята реч Обама засегна аспекти от вътрешната и икономическата политика, като повишението на нивото на минималната заплата на труда, предоставянето на гражданство на нелегалните имигранти, стимулирането на икономическото развитие и борбата с безработицата, пише „Независимая газета”.
Своята традиционна ежегодна реч на заседанието на двете палати на Конгреса Барак Обама произнесе във вторник вечерта. В същото това време цяла Америка с притаен дъх следеше драматичните събития в щата Калифорния. Там в планинския район Биг Беър завършваше операцията по залавянето на бившия полицай-сериен убиец Кристофър Дорнър. Около 200 въоръжени полицаи и хеликоптери обкръжиха хижата, в която се укриваше техният бивш колега. В отмъщение за своето уволнение той уби заместник-шерифа, рани двама полицаи и се предполага, че е убил две деца. Освен това той е съставил списък с 40 бъдещи жертви.
Престрелката беше проследена не само от телевизионните зрители, но и от притежателите на смартфони в залата на заседанието, където от трибуната изнасяше своята реч президентът.
На този фон много навременно прозвучаха призивът на Обама да се „съжалят” поканените на заседанието хора, пострадали от ръката на подобни стрелци, и неговата молба да се приеме законът против продажбата на най-опасните видове огнестрелни оръжия.



















Независимая газета”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване