02/17/13 20:45
(http://www.klassa.bg/)

Силите на въоръжената сирийска опозиция са превзели няколко контролно-пропусквателни пункта, в Алепо, Деиз Езор и Хама

Силите на въоръжената сирийска опозиция са превзели няколко контролно-пропусквателни пункта, в Алепо, в провинция Деиз Езор и в провинция Хама, предаде АФП.
В Алепо след ожесточени сражения силите на опозицията са превзели контролно-пропусквателния пункт в близост до международното летище „Найраб”, като в резултат на сблъсъка са убити най-малко 6 военнослужещи от правителствената армия и няколко бойци на опозицията.
В провинция Деиз Езор , силите на опозицията са загубили 5 души при превземането на контролно-пропусквателния пункт „Кибар”. От страна на правителствената армия загубите са 4 души. Бунтовниците са пленили голямо количество амуниции.
Един от командирите на опозицията е убит в провинция Хама, по време на превземането на контролно-пропусквателните пунктове „Калаа ал-Мазик” и „Тел Осман”. При сблъсъка са загинали 5 военнослужещи от правителствената армия и трима цивилни, включително едно дете.
Правителствената армия в отговор е предприела офанзива към град Морк, който се намира на магистралата, която свързва провинция Хама с град Маарет ал-Нуман и представлява пункт от стратегическа важност.























АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване