02/19/13 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Лютви Местан: ГЕРБ пожертваха Дянков, а сега са готови на общи действия с опозицията

Първо пожертваха Дянков, сега вече са готови на общи действия с опозицията. Заедно да сме гласували Закона за енергетиката, а преди три дни не искаха и да чуят. Проваленото правителство на ГЕРБ разбра, че кредитът на доверие е изчерпан и предприе серия от панически действия. Това каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан.
По думите на Местан страната се намира в задълбочаваща се остра не само социална, но и политическа криза. „Обсъдихме определeни анонси в плана на паническата стратегия на кабинета и на управляващото мнозинство за консултации, за промени в Закона за енергетиката относно статута на ДКЕВР. Миналата сряда, когато изслушвахме министър Делян Добрев, ДПС го помоли да не пристъпват към избирането на Юлиана Иванова. Помолихме тази точка да бъде снета от дневния ред на Министерски съвет. Ако те са искрени в тезата си, че е добре, за да се гарантира нейната независимост, ДКЕВР да се избира от парламента с мнозинство с две трети, бяхме ли чути? Не”, добави Лютви Местан.
„Министър-председателят, кабинетът, ГЕРБ си наложиха ината и я избраха за три дни. Провалиха се с това назначение, и вече са готови за широко съгласие. Това не е искрена позиция на ГЕРБ. Това е позиция под напора на събитията на едно правителство, на една политическа сила, която разбра за няколко дни най-сетне онова, което ние преди година и 8 месеца на площада в Джебел чрез нашия лидер д-р Ахмед Доган заявихме – управлението на ГЕРБ е пълен провал”, каза още Местан. По думите му това провалено правителство е разбрало, че кредитът на доверие е изчерпан и е предприело серия от панически действия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване