02/19/13 15:02
(http://radiomilena.com/)

Манева: Тома Белев е най-некадърният директор, управлявал природен парк

Тома Белев е най-некадърният директор, управлявал природен парк в България. Това заяви два пъти зам.-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева по време на заседанието на Висшия експертен екологичен съвет, провокирана от изказването на Тома Белев, че той е най- големият експерт в опазването на околната среда в България, предаде КРОСС.
Припомняме, че днес Висшият експертен екологичен съвет потвърди забраната за строителство на нови ски писти, съоръжения, хотели и друга леглова база на територията на Национален парк „Пирин“ с изключение на туристическа и ски зона Банско в размер на 1004 ха, представляващи 2,2% от целия парк. Това дава възможност за бъдещо изграждане на нови ски писти и съоръжения само в рамките на тези 1004 хектара, съгласно действащия план за управление на Пирин.
Припомняме, че през 2004 г. е приет планът за управление на Пирин. Ръководител на екипа изготвил нормите и режимите в плана е инж. Тома Белев. Именно той е заложил, че туристическата и ски зона се определя на 1004 ха, т. е. 2,2% от територията на парка, и в зоната се допускат цитираме: „ спортна и туристическа дейност, пешеходен туризъм, отдих, риболов, паша и събиране на гъби и билки“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 02/19/13 15:02 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/d9qroTsnP-0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване