02/20/13 14:43
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони прати на милиони италианци писма, обещава им пари

Броени дни преди парламентарните избори, бившият премиер Силвио Берлускони изпрати писма на милиони италианци, в които отново обещава да им върне парите за данъка върху първо жилище, въведен миналата година от кабинета „Монти“. Това провокира остри реакции сред останалите кандидати, предаде АФП.
Върху пликовете, които приличат на административна поща, е написано: Важно съобщение: рамбурсиране на IMU 2012. От писмото става ясно, че тези суми ще бъдат върнати по банкова сметка или кеш в пощенските станции.
Лидерът на Демократическата партия Пиер Луиджи Берсани, чиято лявоцентристка коалиция е фаворит за изборите в неделя и понеделник, определи това писмо като лъжа. Прокурорът по делата срещу мафията Антонио Ингориа, лидер на една малка формация пак в център-ляво, поиска Берлускони да бъде съден, защото предлага на италианците пари срещу вота им, което е престъпление.
АФП цитира проучване на института Demopolis от началото на февруари, според което 51% от италианците не вярват на обещанията на Берлускони.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване