02/22/13 17:43
(http://www.hsnovini.com/)

Протестиращи: Къде са младите, защо ги няма днес на площада?

Това се питаха тази вечер малкото протестиращи на пл. “Свобода”. Предимно възрастни хора днес подкрепиха митинга.

“Къде са младите, които до вчера протестираха, защо ги няма, нека всички се запитаме”, заяви една от протестиращите.

Около 30 души протестираха под дъжда в Хасково. В 18:00 часа охраняващите митинга бяха почти колкото и недоволните. Все пак те заявиха, че няма да се отказват от досега исканите промени.

Председателя на един от пенсионерските съюзи в града, Георги Георгиев Бакшишев заяви, че утре протестиращите ще се събират в 10:30 часа на пл. “Свобода”, след което в 11:00 часа ще има общо събрание на всички митингуващи в сградата на Бизнесцентър- Хасково.

“В събота от 11:00 часа ще има събиране в малката зала на Бизнесцентъра, там ще поставим няколко точки, в зависимост от нашите искания. Тези искания ще представим в София пред всички митингуващи. Всички протестиращи ще имат представители в неделя в столицата, където ще се определят исканията и ще се предадат на президента”, заяви Георги Георгиев.

Макар и малко хората и днес не се отказаха да искат пълна промяна на състоянието в което се намира страната.

“Продължаваме до пълната победа, а пълната победа за нас означава “нова България”. Това означава всичко “старо” до тук да е долу. Всички стари партии, това са сини, зелени, червени, жълти, оранжеви, всичко долу. Искаме “нова България”, искаме живот за българите, това искаме. Единственото, което искаме е работа и заплата, съобразена с нашите нужди. . . За малкото хора, които днес са тук го оставям без коментар. Ние продължаваме”, допълни гражданка.

В неделя е предвиден масов народен протест в столицата. От София са обявили, че се очакват близо 1 000 000  протестиращи, които да подкрепят масовия митинг. Не е ясно обаче колко от Хасково ще го подкрепят на място. Освен тези, които утре ще бъдат определени да носят исканията до София, протестиращ хасковлия заяви, че за неделя има два автобуса, осигурени от две политически партии, които ще подкрепят националния протест в София.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване