02/24/13 12:20
(http://www.klassa.bg/)

Президентът отиде при протестиращите и благодари за исканията

Президентът Росен Плевнелиев отиде при протестиращите пред Министерството на икономиката, но не бе посрещнат топло. Той благодари, че са му връчени исканията на гражданите и призова всички организации и синдикати да работят заедно за решаване на проблемите, като пожела успех на протестиращите. Обръщението на Плевнелиев продължи не повече от две минути, след което президентът и охраната му си тръгнаха. Докато траеше речта му имаше отделни освирквания.
Един от лъчите на протеста е от Орлов мост към сградата на Парламента. Докато стигне до Народното събрание, шествието, набъбна до над 2000 души. Сред плакатите „Мафия“ имаше бесило за ДПС, ГЕРБ, БСП, НДСВ, Атака и ДСБ.
Протестиращите призоваха политиците да не се възползват от протеста. Те реагираха остро и срещу премира в оставка Бойко Борисов, като го призоваха: „Бате Бойко, дай кебапчета и на нас, че сме гладни" и „Дай малко европари и на нас, стига си лапал само ти".
Природозащитници също протестират. Те разпънаха на Орлов мост огромен транспарант: „Пирин е в беда. Спасете го сега". Недоволните граждани вървят към парламента с викове: „Българи юнаци" и „Всеки ден ще е така до победата".
Малко преди да тръгне шествието няколко души раздадоха листовки с обяснения защо трябва да бъде свикано Велико народно събрание, които голяма част от гражданите прочетоха с интерес.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване