02/25/13 16:01
(http://www.klassa.bg/)

Вече цялата ДКЕВР е в оставка


Вече всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са подали оставка, потвърдиха днес от комисията. Мандатите им изтичаха в средата на 2015 г. Те ще продължат да работят, докато оставките им не бъдат приети от правителството. Доскоро председател на ДКЕВР беше Ангел Семерджиев, а след него и в момента - Юлиана Иванова, която е шеф на ДКЕВР в оставка, след като изкара само няколко дни на този пост.

Припомняме, че премиерът (вече в оставка) Бойко Борисов поиска оставката на председателя на ДКЕВР Юлиана Иванова едва няколко дни след назначаването й и тя я подаде. Причинта беше, че Иванова не беше информирала Борисов за участието си във фирма, за която се установи, че е развивала незаконна търговска дейност.

За новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова, която беше лично назначена на поста от Бойко Борисов стана ясно, че е собственик на електронен магазин. От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия. Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Седмица преди назначението й тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега сайтът предлага само разрешени продукти.

Юлиана Иванова коментира при подоването на оставка: “Моя грешка е, ще си поема санкциите за това нещо. Да станало е, било е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това, тъй като явно не са намерили тази законова рамка за продажбата на цигари в интернет“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване