02/27/13 11:03
(http://www.klassa.bg/)

Лили Друмева в ново амплоа

Лили Друмева, създател и основен музикант на кънтри групатаLilly of the West, ще се изяви в ново джаз амплоа! Тя ще бъде специален гост на джаз формацията Old Gold Band, на 27 февруари (сряда) от19:00 ч. в „Студио 5”.

Заповядайте на празничен концерт, в чиято програма ще можте да се насладите на суинг и джаз стандарти, поднесени в нови, съвременни аранжименти и изпяти от ангелогласната Лили Друмева. Лили Друмева е създател и движещата сила на първата българска кънтри група Lilly of the West. Лили е родена през 1970 г. в София, където през 1996 г. създава бандата и започва усилена творческа дейност в областта на музиката. Към настоящия момент Лили е певица, свири на китара, цигулка и мандолина. Освен това тя е автор на песните на Lilly of the West.
*Old Gold Dixie Band е създаден през 2007г. от студийни музиканти, част от които са солисти на Биг Бенда на БНР. Обединени от идеята за по-мека, камерна звучност на традиционния джаз, изпълнителите предлагат интересен репертоар. Old Gold Dixie Band свири популярни пиеси от епохата на автентичния New Orleans и съвременни аранжименти в стил суинг. Нерядко в своите авторски композиции музикантите вплитат теми от българския фолклор, предкласиката и др. Инструментариумът включва почти всички тембри, характерни за стила Dixie – тромпет, кларинет, тромбон, барабани и контрабас. Old Gold Dixie Band е участвал във фестивалите „Диксиленд парад”- Габрово и „Дикси-фест”- Тетевен, Джаз-срещата в Русе, както и в редица концертни изяви. Бендът неизменно привлича вниманието на специалистите, а изявите му винаги са посрещани с радост от публиката.
Състав на Old Gold Dixie Band:

Генчо Въртовски – тромпет; лидер на формацията Атанас Хаджиев –кларинет, сопран и тенор саксофон; Цветан Троянски – тромбон; Тони Златанов – пиано; Емил Пехливанов – барабани; Митко Гидишки –контрабас и баскитара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване